Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο σκοπός του Blog μας

Το blog για το περιβάλλον  greenxanthi.blogspot.com που δημιουργήθηκε από την ομάδα αυτογνωσίας Ξάνθης και Καβάλας, έχει ως στόχο την προσφορά προς τη φύση.
 Έχουμε μάθει ως τώρα συνήθως, να είμαστε αυτοί που παίρνουμε από τη μητέρα-γη με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα όταν βρισκόμαστε στη φύση, λαμβάνουμε τους καρπούς της, αναζητάμε τη γαλήνια ενέργειά της, απολαμβάνουμε την ομορφιά του φυσικού της τοπίου και εναρμονιζόμαστε με τη δική της αρμονία.
 Έχουμε όμως ποτέ αναρωτηθεί τι είναι αυτό που μπορούμε εμείς να προσφέρουμε  σε εκείνη; Πράξεις όπως, να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό και να το προστατεύουμε από τυχόν πυρκαγιές και καταστροφές, να μην κόβουμε τα δέντρα και να μη σκοτώνουμε τα ζώα, είναι ρητή υποχρέωση όλων μας.
 Μήπως όμως υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίον μπορούμε να είμαστε περισσότεροι φιλικοί με τη φύση; Όπως αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι από εμάς, το θέμα της ενέργειας είναι πολύ σημαντικό για τη στήριξη ολόκληρου του  πλανήτη μας.
Και την ενέργεια τη δημιουργεί ο καθένας από εμάς, με τις σκέψεις που κάνει.
Όταν οι σκέψεις μας είναι αγνές και θετικές για τον εαυτό μας και τους άλλους, τότε αυτόματα εκπέμπουμε αγνούς και γαλήνιους κραδασμούς στη φύση αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν. Και αυτή ίσως είναι η σημαντικότερη συνεισφορά μας απέναντί της, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που η φύση και η ύλη χρειάζονται τώρα, εξαγνισμό και κάθαρση.
 Βλέπουμε τη φύση να ξεσπά και να αντιδρά με διάφορους τρόπους στις μέρες μας, όπως για παράδειγμα με τις φυσικές καταστροφές(δυνατοί σεισμοί, τσουνάμι, θερμοκρασίες ακατάλληλες για τις εποχές του χρόνου κ.λ.π).
 Παρατηρούμε εύλογα, ότι η φύση προσπαθεί να μας δώσει ένα μήνυμα με το οποίο είναι σαν μας ζητάει να μην την κακοποιήσουμε περισσότερο. Ας την αφουγκραστούμε λοιπόν και ας κάνουμε καθημερινά μία νοερή ευχή και προσευχή για τον εξαγνισμό της μητέρας-γης που τόσο το χρειάζεται.
Η προσφορά της απέναντί μας ήταν πάντα τόσο γενναιόδωρη, που άλλωστε της το οφείλουμε!
 Αυτό το blog έχει φτιαχτεί για όλους εκείνους που αγαπούν αληθινά τη φύση.
Εδώ μέσα ο καθένας από εσάς μπορεί να μοιράζεται τις εμπειρίες του σχετικά με την οικολογία, τη φυσιολατρία, τη χορτοφαγία, αλλά και να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για οποιοδήποτε νέο και εκδήλωση λαμβάνει χώρα για το φυσικό περιβάλλον.
 Ας γίνουμε λοιπόν όλοι μαζί μία μεγάλη παρέα με πράσινη οικολογική συνείδηση και ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη μητέρα-φύση,
 ως συνειδητοποιημένα ανθρώπινα όντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου